Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Manisa Temsilciliği, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “Gazze’nin Sargı Bezi” Karikatür ve Resim Atölyesi düzenledi.
Temsilcilik binasında gerçekleştirilen etkinlikte, karikatürist-yazar Murat Dolgun eşliğinde katılımcılar Gazze’deki insani krizi resim ve karikatürlerle anlattı. Dolgun, çizgi ve karikatürün ifade gücü hakkında bilgi vererek, sanatın bu dramı görünür kılmadaki rolüne değindi.
Etkinlikte ortaya çıkan eserler, Filistin halkının yaşadığı trajediyi yansıtırken aynı zamanda bir adalet çağrısı niteliği taşıdı.
KADEM Manisa Temsilcisi Özlem Akar İşyapan, Gazze’de yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye olarak mazlum kardeşlerimizin her zaman yanındayız. İsrail, Gazze’de insanlık suçu işlemekte ve neredeyse tüm dünya buna sessiz kalmaktadır. Sessizliğin suça ortak olmak olduğunu biliyor, bu zulmü her platformda dile getirmeye devam ediyoruz. Etkinliğimize katılan kadınlarımıza, gönüllülerimize ve destek veren Murat Dolgun Beyefendiye teşekkür ediyorum.”
Etkinlik sonunda katılımcılar, hazırladıkları karikatür ve resimlerle toplu fotoğraf çekildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: