Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, yasadışı sigara üretimi yapan bir şahıs yakalandı. 13 Şubat 2025 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü ve Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, F.K. (46), M.K. (53) isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalar çok sayıda malzeme ele geçirildi.
F.K.'nin (46) kullandığı evin bir odasında Elektronik Ticari Sigara Sarma Makinesi ile yasadışı sigara üretimi yaptığı tespit edildi. Yapılan aramada, toplamda 10.500 adet içi tütünle doldurulmuş makaron sigara, 142 kilogram açık kıyılmış tütün, 130 adet kesilmiş bandrol, 1.450 adet sigara sarma kağıdı, çok sayıda kilit poşet, 2 kilogram nargile tütünü, bir adet elektronik sigara sarma makinesi, 1 kompresör, 1 dijital elektronik terazi ve 151.800 adet boş makaron ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak F.K. gözaltına alınırken, M.K. hakkında da soruşturma başlatıldı. Şüpheli F.K’nin, bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Yetkililer, yasadışı tütün ve sigara üretimine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: