İzinsiz olarak el ilanı ve broşür dağıtan 5 firmaya 6 bin TL para cezası
Turgutlu Belediyesi İlan Reklam Ve Tabela Yönetmeliği Çalışmaları
Turgutlu Belediyesi İzinsiz olarak el ilanı ve broşür dağıtan 5 firmaya 6.000,00 TL para cezası kesildiğini belirtti.
Turgutlu Belediyesinden yayınlanan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“Bilindiği üzere Turgutlu Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği Belediye Meclisinin onayı ve Turgutlu Belediye Başkanlığı İnternet Sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Turgutlu Belediyesi Çevre Komisyonunun 18/05/2012 tarihine almış olduğu karar doğrulusunda Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğünce hazırlanan Turgutlu Belediyesi İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin Kabulü ve Çevre Komisyonunun 28/06/2012 tarihinde almış olduğu ilave karar doğrultusunda “Belediye tarafından belirlenen yerlere Belediyeden stant kiralama yoluyla afiş ve el broşürü dağıtılabileceği, bunun dışında bir dağıtma yöntemine (kapıya asma, kapı altından atma vb.) izin verilmez” hususu yönetmeliğe eklenmiş buna ilave olarak Turgutlu Belediyesi Encümeninin 02/10/2012 tarih ve 4264 sayılı kararı ile “…. El broşürlerinin Cumartesi Pazarı Önü, Pazartesi Pazarı Önü, Hastane Önü, Karpuz Kaldıran Parkı Önü, Eski Belediye Binası Önü, Koza Pazarı Parkı” olmak üzere beş noktada dağıtılabileceğini, kiralanacak stant bedeli adedine bakılmaksızın 100,00 Tl. üzerinden alınmasını, belirtilen beş nokta dışında stant kiralamadan izinsiz el ilanı dağıttıran firmalara 1.000,00 Tl. para cezası verilmesi” kararı alınmıştır. Alınan bu karar firmalara yazılı olarak tebliğ edilmiş, basında haber yapılmak suretiyle tüm ilgililerin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
Yönetmelik ve Encümen Kararı gereğince uygulamaya geçilerek istekli firma ve kişilere stant kiralanmaya başlandığını belirten Zabıta Müdürü Feray Kahyaoğlu, bu güne kadar izinsiz olarak el ilanı ve broşür dağıtan 5 firmaya 6.000,00 Tl. para cezası uygulandığını belirtti.
Belediyemizden stant kiralayan firmalardan görevlendirecekleri personel seçiminde hassas davranmalarını isteyen Feray Kahyaoğlu, stant görevlilerinin vatandaşları rahatsız etmemelerini ve gereğinden fazla broşür vermemelerini istedi. Fazlaca verilen broşürlerin çevre kirliliğine neden olduğunu belirten Kahyaoğlu vatandaşlarımıza da çağrıda bulunarak el ilanlarını geri dönüşüm noktalarına atmalarını, böyle davranarak hem çevre kirliliğinin önleneceğini hem de geri dönüşümün sağlanarak milli servetimize katkıda bulunabileceğimizi belirtti.” HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: