İlçe Sağlık Müdürlüğü gribe karşı uyardı
Kış mevsiminin başlaması ile birlikte Turgutlu İlçesinde grip vakaları artmaya başladı. Gribin bulaşma yöntemleri, tedavisi ve grip aşısının koruyuculuğu hakkında Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi görevlisi Nermin Demiray tarafından Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesinde Akademik-İdari personellere ve öğrencilere eğitim verildi.
Eğitimin sonunda vatandaşları da bilgilendirmek amacıyla konuşan Nermin Demiray: "Grip herhangi bir yaşta görülebilen, bulaşma oranı yüksek, sıklıkla kışın, kapalı ortamlarda yakın teması olan insanlar arasında yaygın, solunum sekresyonları ile bulaşan viral bir hastalıktır. Gribin klinik bulgu ve semptomları; ani olarak Ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik,bitkinlik,titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır. Grip çoğunlukla soğuk algınlığı ile karıştırılmaktadır ancak soğuk algınlığı ateş yükselmeden hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtilerle kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahati gerektirmeyen bir hastalıktır." dedi.
Ayrıca grip aşısı ilgili de bilgi veren Demiray: "Eylül, Ekim, Kasım aylarında özellikle de risk altındaki kişilerin(65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar,14 hafta üzerindeki gebeler,6 aydan büyük çocukların ) mutlaka aşılanmasının önem arz etmektedir. Grip dünyada en çok ölüme neden olan enfeksiyon hastalığıdır. Bu nedenle gripten korunma-bulaşmanın önlemesi için virüs bulaşmış yüzeylerin üzeri deterjanlı su veya 10/1 ölçek çamaşır suyu ile temizlenmeli, öksürükten veya hapşırdıktan sonra eller bol sabun ve suyla yıkanmalı, hastalık tanısı konulduktan sonra bir hafta evde yatak istirahati edilmeli, bulunulan mekanlar sık sık havalandırılmalı." dedi.
Ayşe KALAY
Yorumlar
Kalan Karakter: