Mevcut başkan Yaman'ın yeniden başkan seçildiği Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinde 2022 yılı tahmini bütçesi 1.428.426,91 Türk Lirası olarak kabul edildi. 7 yıldan beri zam yapılmayan aidatlara bu yıl %66 zam yapıldığı açıklandı.
TURGUTLU İlçesinde 1968 yılında 136 ortak ile kurulan, 826 üyesiyle hizmet vermeye eden Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin 2022 yılı olağan kongresi gerçekleştirildi.
Turgutlu S.S. Küçük Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri'nde bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığına Hasan Hoşkilimci, katip üyeliklere de Faruk Ulaş ve Ali Arısoy seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kongre başladı.
2004 yılından beri kooperatif başkanlığı görevini yürüten Hasan Yaman bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatarak kongreye katılan üyelere teşekkür etti.
7 YIL SONRA AİDATLARA %66 ZAM!
2019-2020-2021 yıllarına ait bilançolar, envanterler ve gelir gider hesapları üyelere okundu. Yönetim ve denetim kurulları kongre üyelerinin oylarıyla ibra edildi.Kongrede gündemin 6. maddesinde bulunan ortakların ödeyeceği yıllık aidat miktarı da görüşüldü. Hasan Yaman 7 yıldan beri aidatlara zam yapmadıklarını açıklarken, bu yıl için aidatlara %66 zam yapıldığını açıkladı. Aidat ücretleri 40 m2 dükkanlar için 160 TL, 60m2 için 240 TL, 80 m2 için 320 TL, 90 m2 için 360 TL, 100 m2 için 400 TL, 150 m2 için 600 TL, 180 m2 için 720 TL, 240 m2 için 960 TL, 270 m2 için 1080 TL ve 360 m2 için 1140 TL olarak belirlendi. Üyeler sanayi sitesine yapılması düşünülen benzinlik için yönetim kuruluna yetki verdi.
Kongrede mevcut başkan Hasan Yaman'ın tek aday olarak girdiği seçim açık oylama ile yapıldı. Tekrar başkan seçilen Hasan Yaman ile birlikte 4 yıl görev yapacak yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Ali Laleseven, Mustafa Meriç, Caner Kapitan, Süleyman Özbeyen. Denetim kurulunda ise Murat Hacıoğlu ve Yılmaz Kuday.
Kooperatifin 2022 yılı tahmini bütçesi ise 1.428.426,91 Türk lirası olarak kabul edildi.
Başkan Yaman seçimden sonra yaptığı konuşmada; “Bizlere güvenerek tekrar göreve getiren üyelerimize teşekküre ediyorum. Hizmetlerin en iyisini vermek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Kongreye katılan üyelere kavurmalı pilav ve ayran hayrı yapıldı. Tuncel YILMAZ
Yorumlar
Kalan Karakter: