Genel kurulu tamamlayan Turgutlu Yörükleri, hizmet için kolları sıvadı
Çeşitli bölgelerden aldığı yoğun göç ile Türkiye’nin küçük bir mozaiğini oluşturan Turgutlu’nun ev sahipleri Yörükler, Yörük Kültürü’nü yaşatmak ve gelecek nesillere taşıyarak sosyal hayata katkı verme hedefiyle çıktığı yolda ilk genel kurulunu tamamladı; yeni oluşan yönetim kurulu, yaptığı ilk toplantının ardından hizmet için kolları sıvadı.
Ege Bölgesi’nin merkez nüfusu en büyük ilçesi Turgutlu’nun ev sahipliği yapan Yörüklerin yeni bir dernek çatısı altında kenetlendiği Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz hafta yapılan ilk genel kurulunun ardından oluşan yeni yönetimde ilk toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Mestan Avşar’ın ilk yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde başkan yardımcılığına Tahsin Koyak, sekreterliğe İbrahim Temel, muhasipliğe Yaşar Kocatürk, yönetim kurulu üyeliğine Ümmühan Betül Yılmaz, Veli Yoldaş, Selahattin Tekindağ, Sabri Özkan, Mesut Yıldız ve Hüseyin Gaygısız görevlendirildi.
Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarılması gerektiğine ve sosyal hayatta daha etkin olmayı inandıkları için Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Mestan Avşar, “Ege’nin yükselen yıldızı Turgutlu’ya ilk gelen ve kurucuları olan Yörükler olarak, geçmişten gelecek nesillere köprü görevi yapmak için Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adıyla yeni bir dernek kurduk. Bir süredir ilçe merkezi, belde ve köylerimizdeki Yörük kardeşlerimizle yaptığımız iştiralar sonucu ilk hedefimize ulaşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek dönemlerde hep birlikte gerçekleştireceğimiz etkinlikler ve kültürel faaliyetlerle Türkiye’nin özü olan Yörük kültürünü gelecek nesillere taşıyacağımıza ve yaşatacağımıza inanıyoruz. Bu arada yükselen trendi ile Turgutlu’nun sosyokültürel yapısına katkı verme arzusundayız. Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşu ülkemize ve Turgutlu’muza hayırlı olmasını diliyor; Allah bizleri utandırmasın diyorum.”şeklinde konuştu.
Şuana kadar 75 üyeye ulaştıklarını, önümüzdeki günlerde yeni üye kayıtları ile geniş ve güçlü bir halka oluşturmayı arzuladıklarını söyleyen Avşar, Yörük kültürüne ve Yörüklere hizmet etmeyi arzulayanları dernek çatısı altında toplanmaya beklediklerini söyledi. (Haber Merkezi)
Yorumlar
Kalan Karakter: