Turgutlu Emniyetti muhtarlarla buluştu
Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bu sabah Turgutlu Emniyet Müdürülüğü Lokalinde Kaymakam Uğur Turan Başkanlığında toplanarak Turgutlu ilçesindeki muhtarlarla buluştu.
Yapılan açıklamada Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri yürütmüş oldukları “UMUTLAR ÇİÇEK AÇSIN “GELECEĞE GÜVENLİ GÜLÜMSE” adlı Projelerine “TRAFİK BİLİNCİ YAŞAMA SEVİNCİ” adlı yeni bir proje daha hayata geçirerek İlçemizde Eğitim ve Öğretim gören 06-16 yaş grubundaki tüm öğrencilere hayatları boyunca hiçbir suçun mağduru olmamaları için tüm suç türleri ve bu suç türlerinden korunma yöntemleri, alınacak olan çok küçük ve basit tedbirlerle çok büyük belaların nasıl bertaraf edilebileceği yine hayatımızın değişmez bir parçası olan Trafikte de öğrencilerimizin hiç bir şekilde trafik mağduru olmamaları yönünde eğitici ve öğretici bilgiler vererek tüm suçların engellenmesi , daha suçun oluşmadan önüne geçilebilmesi için hazırlamış oldukları el ilanı ve Broşürleri öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza bizzat dağıtıp birebir uygulamalı olarak anlatarak çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir .Bu çalışmalardan tüm öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın memnun olduğu gözlemlenmiştir.
Okullarda Eğitim ve Öğretim gören öğrencilerimizin de Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri ile sağlıklı ve faydalı iletişim içerisinde oldukları gözden kaçmadığı gibi çocukların da Toplum Destekli Polislerle birlikte olmaktan oldukça mutlu oldukları ,kaliteli zaman geçirdikleri, onlardan tüm gerekli bilgileri öğrendikleri ve faydalı çalışmalar yapıldığı gözlemlenmiştir. “denildi.
Yine Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Lokalinde Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir ,mahalle muhtarları ve basın mensuplarınla Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı yaptı.
Söz alan birim amirleri :”200 adet civarında Bilişim Yoluyla Dolandırıcılık tan korunma yöntemleri, Hırsızlık tan Korunma Yöntemleri, Trafik Kazalarından korunma Yöntemleri, Kask Kullanımının Önemi, Teröre Hayır,Aile içi şiddet,Sahte Para ,155 Polis İmdat Hattını etkin ve verimli kullanma , Sporda Şiddet v.b. el ilanlarını, broşürlerini dağıtıp bilgilendirici ve bilinçlendirici bilgiler verdi. alacakları çok basit ve etkin tedbirlerle vatandaşlarımızın suç mağduru olmamalarına yönelik bilinçlendirici çalışmalarına devam ettikleri “ belirtildi.
Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları İlker Çakmak, Ömer Abbasdurukan ,Emniyet Amirlerinden Ahmet Yüceltosun,, trafikten sorumlu Başkomiser Mehmet Tekkelioğlu, Komiser Yardımcıları İbrahim Er,, Zeynel Yeniay ve görevli polis muhtarları katıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Esendemir : “Turgutlu’yu daha güvenli bir hale getirmek için düşündüğümüz projelerden bir tanesi de her mahallenin hemen hemen her evine inip oradaki vatandaşımız dinlemek ,ordan kendimize bakmak,suç ve suçlu ile mücadelede eksik yönlerimiz tespit etmek, eksik yönlerimizi tamamlayıp, Turgutlumuzu daha güvenli bir hale getirmek” dedi. Esendemir çalışmalar hakkında bilgi verdi.Görevli amirlede görev alanı konularında yapılanlardan kısa kısa bilgi verirken, bazı muhtarlar da bazı sokaklara kamera taleplerini ilettiler.
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan : “Değerli konuklar, biz ilk göreve geldiğimde size dediğim gibi kenti beraber yönetmeğe talibiz dedik. Bunu yaptığımız işlerde görebilirsiniz. Sizlerden büyük destek alıyoruz. Ben göreve başladığımdan beri Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde Jandarmanın hizmetlerinde olumlu anlamda güzel gelişmeler oldu. Takdir ederseniz daha yapılacak çok iş var. Mücadele edeceğiz. Hiç bir sokağı, hiç bir caddeyi , hiç bir evi hiç bir haneyi hiç bir insanı yalnız bırakmayacağız. Yaşlıları ziyaret edeceğiz ,Fakirimizi, garibanımızı ,insanlarımızı ziyaret edeceğiz, yalnız olmadıklarını hissettireceğiz. Sahada olacağız, görünür olacağız. Merhametimizi de , cömertliğimizi de hissettireceğiz “dedi. Turan Bizleri yalnız bırakmadığınız içinde teşekkür ediyorum diye sözlerini tamamladı. Doğan ÇİZMECİ-TUNCEL YILMAZ
DİKKAT Tüm Hakları saklıdır! Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf ve video görüntülerin ve sair dokümanların hakları Yedieylül Gazetecilik ve Matbacılık LTD.ŞTİ’ye aittir. Kaynak gösterilse dahi izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılabilecektir.
Yorumlar
Kalan Karakter: