Yunusemre Belediyesi, kentin en büyük mahallesi olan Muradiye’de halkın ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin cevap verebilmek amacıyla ek hizmet binasını törenle hizmete açtı. Törende konuşan Başkan Balaban büyükşehir belediyesi ile el ele vererek Muradiye’nin sorunlarını ortadan kaldıracaklarını söyledi.
Muradiye ve Yuntdağı bölgesindeki mahallelere yönelik birçok belediye hizmetinin sunulacağı ek hizmet binasının yenileme çalışmaları tamamlandı. Modern ve işlevsel bir yapıya dönüştürülen bina, törenle hizmete açıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın ev sahipliğini yaptığı törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, başkan yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
“Muradiye 2. baharını bizimle yaşayacak”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan CHP Grup Başkanvekili ve beldenin son belediye başkanı Erdinç Yavaşlı, kendi dönemlerinde Muradiye’nin ikinci baharını yaşayacağını söyledi. Yavaşlı, “Burada doğmuş ve belediye başkanlığı yapmış bir insan olarak konuşmak isterim; Burası kadim bir tarihe sahiptir. Muradiye’nin hikâyesi 1600’lü yıllarda Osmanlı’nın ilk serbest bölgesi olarak tarihte geçer. Üzüm ve ürünlerinin İtalya’ya gönderildiği serbest bölge Muradiye’dir. Serbest bölge lisansı olan bir yerdir Muradiye. Tarih, kurtuluş savaşına geldiği zaman Rumların terk ettiği ve biz mübadeleyle gelen göçmenlerin hayatını devam ettirdiği bir belde oldu. Bu belde, cumhuriyeti seven ve ülkesini seven insanlarla sürekli var oldu. Arkadaşlar, ben Muradiye’de 2009-2014 yıllarında belediye başkanlığı yaptım ve bu süreci halkımızla birlikte yönettik. Gerçekten bu bizim bahar dönemimizdi. Biz Muradiyeliler olarak Muradiye’nin değerlerini özellikle kıymetli alanlarını kimseye peşkeş çektirmedik, bunu hepiniz biliyorsunuz. Ve bu kararları biz meydanda mecliste halkla beraber aldık. Kapalı Spor Salonu, Fen Lisesi, hastane binası, sosyal tesisler, bu değerli, kıymetli milyarlık arazileri kimseye peşkeş çekmedik ve sizlerin kararıyla buraları halkın hizmetine sunduk. Eser duruyor ve durmaya da devam edecek. 2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir belediye kanunu çarpık bir kanundur. Bu kanundan dolayı kadim olan Muradiye beldesi, maalesef mahalle statüsüne dönmüştür. Bundan dolayı 2014’ten günümüze kadar Muradiye yeterince hizmet alamadı. Büyükşehir Belediye Başkanım ve Yunusemre Belediye Başkanımla beraber Muradiye 2. baharını yaşayacak. Ben buna kefilim” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: