"Çarşıya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı, 9 gündür haber alınamıyor
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "Çarşıya gidiyorum" diyerek 1 Ocak günü saat 15.30’da evinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Hasan Vural’ın (61) hayatından endişe eden ailesi yüzde 80 engelli olan kardeşlerinin ara ara kaybolduğunu ancak ilk defa bu kadar uzun süre bulunamadığımı belirtti.


Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "Çarşıya gidiyorum" diyerek 1 Ocak günü saat 15.30’da evinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Hasan Vural’ın (61) hayatından endişe eden ailesi yüzde 80 engelli olan kardeşlerinin ara ara kaybolduğunu ancak ilk defa bu kadar uzun süre bulunamadığımı belirtti.

Yüzde 80 engelli raporu bulunan Hasan Vural, Esentepe Mahallesi, Koşturoğlu Sokak, Numara 7’deki evlerinde vasisi olan ağabeyi Mustafa Vural ile aynı evde ikamet ederken, 1 Ocak Çarşamba günü saat 15.30 sıralarında ağabeyine, "Ben çarşıya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Hasan Vural 1 Ocak’ı 2 Ocak’a bağlayan gece saat 03.00 sıralarında Salihli Tren Garı güvenlik kameralarında görüldü. En son trenden inerken görülen Hasan Vural’dan bir daha haber alınamadı.

"Ara ara kayboluyor"
Hasan Vural’ın vasisi olan ağabeyi Mustafa Vural, kardeşinin ara ara kaybolduğunu belirterek, "1 Ocak günü saat 15.30’da evden çıktı gitti. 17.10’da trene kaçak olarak binmiş gitmiş. Sonra Salihli tren garında güvenlik kameralarında görülüyor. Ondan sonra ne olduysa oldu. Engelli ve yüzde 80 raporu var. Ara ara kayboluyor. 4-5 sene önce Manisa Tren Garı’ndan getirdik. İki sene önce kayboldu. Sart’ta bulundu, getirdik. Hiç bu kadar uzun süreli kaybolmamıştı, bu kez hiç haber alamadık." dedi.

"Hayatından endişe ediyoruz"

Engelli olması nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını, hayatından endişe duyduklarını dile getiren Abla Emine Okyay ise şunları söyledi, "Polise kayıp başvurusunda bulunduk. Her tarafa kayıp fotoğrafı yapıştırdık. Ne ölüsü var, ne dirisi. Üç gün önce Salihli Gümüşçay durağında görülmüş, hiçbir haber alamadık."

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar engeli olduğunu kaydeden ailesi Hasan Vural’ı görenlerin en yakın polis veya jandarma merkezine haber vermesini istedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: