Fatih Ürek'in doktorundan açıklama geldi!
Ünlü şarkıcı Fatih Ürek (59) dün sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılmış, yardımcısının hızlı müdahalesi ile sağlık ekipleri kısa sürede evine ulaşmıştı. Sağlık ekipleri geldiğinde bilinci açık olan Ürek’in kısa bir süre sonra kalbinin durduğu öğrenilmişti. Ürek'in entübe edildiği açıklandı.
Doktoru Fatih Ürek'in son durumunu açıkladı
Fatih Ürek’in doktoru Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, sanatçının sağlık durumuna dair şu bilgileri paylaştı: “20 dakikalık müdahale sonrası kalbi yeniden çalıştırıldı. Hastanemize ulaştığında acil anjiyoplasti yapıldı, tıkalı damar açıldı. Kalp sorunu kalmadı ancak beynin ne kadar oksijensiz kaldığı konusunda endişeliyiz. Yarına kadar uyutacağız.”
Prof. Dr. Yazıcıoğlu, Ürek’in saat 11.15’te hastaneye getirildiğini belirtti, olayın seyrini anlattı: “Evde fenalaşmış, 112 çağrılmış. Ambulans geldikten sonra kalbi durmuş. O sırada zamanında yapılan CPR (kalp masajı) yaklaşık 20 dakika sürmüş. Sonrasında acilen hastanemize getirildi. Geldiğinde entübe durumdaydı ama kalp ritmi vardı, tansiyonu da normale yakındı.”
Ünlü sanatçının daha önce stent takıldığı bilgisini söyleyen Yazıcıoğlu, yapılan müdahale hakkında şunları söyledi: “Hastaneye gelir gelmez kateter laboratuvarına aldık. Bir damarında tıkanıklık vardı, pıhtıyı tamamen temizledik ve damarı açtık. Kalple ilgili şu anda herhangi bir problemi kalmadı. Tansiyonu ve nabzı da normal.”
Entübe edildi
Ürek’in şu anda uyutulduğunu belirterek en büyük endişenin beynin oksijensiz kalma süresi olduğunu vurguladı: “Kalp durduğu zaman 3 dakikadan fazla süre geçerse beyinde bazı problemler oluşabiliyor. Ancak eğer kalp masajı doğru yapılmışsa, hasta hiçbir sorun olmadan uyanabiliyor. Bizim de ümidimiz bu yönde. Şu anda beyinle ilgili süreç belirsiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: