-Kooperatif başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, 2019 yılında kooperatifin 538 ortağına 50 milyon 070 bin TL kredi dağıttıklarını açıkladı.
-Coşkun: “2015 yılında 1850 olan üye sayımızı 2380’e yükselttik.”
1953 yılında Turgutlu’da kurulan ve çalışmalarını sürdüren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde bugüne kadar bir çok başkan görev yaptı. 15 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşen kongrede Hasan Hüseyin Coşkun başkanlık seçimini kazanarak 1850 üyeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığına oturdu. Kooperatifin, Hasan Hüseyin Coşkun’un göreve geldiğinde 1850 olan üye sayısı 2020 yılı itibarıyla 2380’e yükseldi. Coşkun göreve geldikten bu zamana kadar yaptığı çalışmalarla kooperatif ortaklarının sevgisini kazanmayı bildi.
2019 yılının çok zor koşullar içinde geçtiğini belirten başkan Coşkun bu yıl içinde 538 ortağa 50 milyon 070 bin TL kredi dağıttıklarını açıkladı. Coşkun yaptığı açıklamada 2019 yılı içinde gerçekleşen çalışmaları şu şekilde açıkladı: “ Kooperatifimizin toplam kredi plasman hacmi 2019 yılı sonu itibarıyla 93.500.000 TL’ye ulaştı, yönetim kurulumuz 2019 yılında yaptığı 24 toplantıda değerlendirmeleri sonunda 538 ortağa 50 milyon 070 Bin TL kredi dağıttık. Bu arada kooperatifimize 162 yeni ortak girişimi yapılırken 42 ortağımızın da yönetim kurulu kararı ile çıkışları yapıldı” dedi. Coşkun: 25 yıllık hizmet binamızı yenileyerek daha modern bir hizmet binası haline getirdik. İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nun sahne ve ses düzenini yeniledik, spora ve sporcuya gerekli yardımları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi’nde meydana gelen yangın sonrasında bu okula gerekli yardımları yaptık” dedi. 2019 yılındaki çalışmaları değerlendiren Hasan Hüseyin Coşkun ayrıca, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, güçlü kooperatif, güçlü ekonomi ve çevresine faydalı bir kurumsal yapı olma yolunda ilerliyoruz, 2020 yılının kooperatifimize ve tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyor, yönetim kurulu olarak sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.
Haber Merkezi
Yorumlar 1
Kalan Karakter: