Ergenekon Kavşağı Kapandı! Turgutlu'da Yeni Trafik Düzeni Başladı
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ergenekon Kavşağı Alt Geçit Projesi kapsamında trafik düzeni değişti. Bugün saat 12.00 itibarıyla Ergenekon Kavşağı ile şehir merkezi arasındaki bağlantı yolu ulaşıma kapatılırken, Ankara yönünde de çalışmalar hız kazandı.
Turgutlu'nun uzun yıllardır beklediği Ergenekon Kavşağı Alt Geçit Projesi kapsamında çalışmalar yeni aşamaya geçti. Proje nedeniyle bugün saat 12.00 itibarıyla Ergenekon Kavşağı'ndan şehir merkezine ve şehir merkezinden Ergenekon Kavşağı'na olan geliş-gidişler araç trafiğine kapatıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü Tekin Çakmak, çalışmalar kapsamında İzmir-Ankara Karayolu üzerinde Turgutlu'dan Ankara istikametine gidiş yönünün de trafiğe kapatılarak alt geçit çalışmalarına bu bölümde hız verileceğini, İzmir yönünün ise çalışmalar süresince araç trafiğine açık kalmaya devam edeceğini belirtti. Çakmak, Ankara yönündeki çalışmaların tamamlanmasının ardından bu kez İzmir istikametinde çalışmalara başlanacağını bildirdi.
Ulaşım Küçük Sanayi Sitesi Üzerinden Sağlanacak
Çalışmalar boyunca Ergenekon Kavşağı ile şehir merkezi arasındaki ulaşım, Küçük Sanayi Sitesi güzergâhı üzerinden sağlanacak. Sürücülerin yeni trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri istendi.
Öte yandan, yeni trafik düzenine hazırlık kapsamında geçtiğimiz günlerde Sanayi Camii'nin bulunduğu alanda döner kavşak oluşturulmuş, bölgede çeşitli yol düzenlemeleri yapılmıştı. Trafik akışını rahatlatmak amacıyla ekipler tarafından uzun yıllardır bölgede park halinde bulunan hurda araçlar da kaldırılmıştı.
Yetkililer, proje süresince sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları ve trafik işaretlerine uymalarının, çalışmaların güvenli ve hızlı şekilde tamamlanması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: