Engelliler siyasetteki yerini alıyor
TÜRKİYE’nin siyasi tarihine yeni bir parti daha katılıyor. İçişleri
‘Engelsiz Türkiye Partisi’ adıyla kurulma sürecini tamamlayıp, yurt genelinde 30 il merkezinde örgütlenme çalışmasını süren partinin kurucu genel başkanıyla, oluşturulacak olan MYK’sının da çoğunluğunun engellilerden teşkil edileceği belirtiliyor.
Türkiye genelinde engellilere yönelik faaliyetler sürdüren dernek yöneticileri tarafından hayata geçirilen siyasi oluşumun örgütlenme çalışmaları halen daha sürerken, İçişleri Bakanlığına sunulan parti tüzüğü ile kuruluş dilekçesinin 12 Haziran tarihine kadar onaylanmasının beklenildiği öğrenildi.
Yeni kurulacak olan partinin resmen faaliyete geçebilmesi için 40 il merkezinde teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanabilmesi adına yoğun bir çalışma temposu içinde olduğu gözlenen oluşumun yöneticileri ise daha şimdiden gördükleri ilgiden oldukça memnun görünüyor.
Engelsiz Türkiye Partisi’nin kurucu genel başkanlığını ise Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan ve halen daha ilçede engellilere yönelik yapmış olduğu aktif çalışmalarla tanınan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nin Başkanı Muharrem Parmaksız üstlendi.
43 yaşındaki Genel Başkan, kurulma aşamasında ki Engelsiz Türkiye Partisi’nin Ankara’da ki genel merkezinde ülke siyasetine engelli gözüyle ciddi çalışmaların başlayabilmesi hazır olduklarını kaydediyor.
Engellilerin şimdiye kadar hiç gündeme getirilmeyen temel sorunları ve hakları için siyaset yapmaya karar vermiş ülke genelindeki çeşitli kentlerden bulunan bir gurup engelli olduklarını kaydeden Muharrem Parmaksız, “Birkaç yıl öncesine kadar 8,5 milyon olarak telaffuz edilen ülkemizde ki engelli sayısı bugün 12 milyon olarak telaffuz ediliyor.72 milyon nüfusun 12 milyonu engelliyse ve bu engellilere yeterince hizmet verilememiş ve halen daha verilemiyorsa bunun sorumluları ülkeyi yıllardır yöneten birbirinin devamı sayılabilecek iktidarlardır” dedi.
Sadece engellileri değil, tüm ülke vatandaşlarını
kucaklayarak Türkiye’yi yönetmeye talip olduklarını kaydeden Parmaksız, “Biz
kitle partisiyiz. Engellilere fırsat verildiğinde yapamayacakları hiçbir şeyin
olamayacağının bilinciyle hareket ediyoruz. Partimiz kuruluş çalışmalarını
tamamladıktan sonra oluşturacağımız ekibimizle ülkemizin ekonomi ve eğitim
ağırlıklı tüm sorunlarına şimdiye kadar olmadığı kadar eğilerek, ülkemizi
cehalet ve yoksulluktan kurtararak, layık olduğu refah düzeyine çıkarabilmenin
azim ve kararlılığı içerisinde olacağız” diye konuştu.
Baraj kaygıları yok
Parmaksız yaptığı açıklamada, nüfus potansiyeli olarak ülke genelinde ki engelli ve bu engellerin sorunlarını yakından yaşayan ebeveynleri nedeniyle baraj kaygısı taşımadıklarını ve 12 Haziran’dan sonra ki 5 yıllık süreçte geliştirecekleri politikalarla iktidar olmalarının hayal olmadığını vurguladı.
Öte yandan sosyal paylaşım guruplarında ki yerini çoktan almış durumda olan Engelsiz Türkiye Partisi’ne vatandaşların da oldukça olumlu tepki verdiği dikkatlerden kaçmıyor.
Tuncel YILMAZ-AYVALIK
Yorumlar
Kalan Karakter: