Engelliler el becerilerini sergilediler
TURGUTLU Kaymakamlığı, İş Kur İl Müdürlüğü ve Turgutlu Bedensel Engelliler Derneğinin, engellilere yönelik düzenlediği mozaik kursu sona erdi. Kursa katılan engelliler hünerlerini sergileyen bir sergi açtı. Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen sergi açılışına Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İş Kur İl Müdürü Yüksel Uçar, bazı oda başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Aysel Yiğit “ amacımız engelli kardeşlerimize topluma kazandırmak, onların birer meslek sahibi olmasıdır. İş Kur ve Kaymakamlığımız iş birliği çerçevesinde düzenlenen mozaik kursunda engellilerimiz hünerlerine burada sergileyecek. Bizler bu kursta istediğimiz hedefe ulaştık. 5 engelli arkadaşımız Seramiksan’a iş baş vurusunda bile bulundu. Bizlere destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan İş Kur İl müdürü Yüksel Uçar “İş Kur olarak herkese destek veriyoruz. Sadece vatandaşlara değil, engelli kardeşlerimize de destek sağlanıyor. Bir yıl içinde açtığımız kurslarda engelli vatandaşlarımız hem para kazandılar hem meslek sahibi oldular. Amacımız bunları daha da arttırmak” şeklinde konuştu.
Daha sonra Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü sergide engellilere yardımcı olan Turgutlu MYO öğrencisi 3 kişiye teşekkür belgesi verdi. Kaymakam ve diğer protokol üyeleri sergi de eseri bulunan engellilere kurs bitirme belgelerini takdim ettiler. (Tuncel YILMAZ)
Yorumlar
Kalan Karakter: