Eğerci TUTSO’nun 4 yılını değerlendirdi
TUTSO ocak ayı meclis toplantısında yönetim kurulu izahatlarını açıklayan TUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eğerci: “Zafer Kalkınma Ajansı Projemiz ile 229.175 TL; KOSGEB projemiz ile 74.000 TL hibe desteği alacağız. Bu şekilde faaliyetlerimizi yürütürken oda bütçemizle yetinmedik, yeni kaynaklar elde etmiş olduk.”
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) ocak ayı meclis toplantısı geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirildi. Gündemde yer alan yönetim kurulu izahatları bölümünde TUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eğerci, odanın son 4 yılını değerlendirdi.
Eğerci yaptığı açıklamada: “Bildiğiniz gibi odamıza 5174 sayılı kanunun yüklediği ve odamız tarafından yürütülen bir takım kamusal hizmetler var, kapasite raporu tanzimi, ticaret sicil hizmetleri, bilirkişi ekspertiz raporları, iş makinası tescili , Atr , Euro, menşe şahadetnamelerinin onayı ve bunun gibi kamusal hizmetler. Bu hizmetlerin 4 yıl boyunca hacmi genişleyerek artmış 2009 yılında 7760 adet, 2010 yılında 7801 adet, 2011 yılında 10185 adet, 2012 yılında 9210 adet işlem sonuçlandırılmıştır. Üyelerimizi direk ilgilendiren bu kamusal hizmetlerin daha iyi ve kaliteli bir şekilde sunulması için odamız kadro yapısı güçlendirilerek personel sayımız 8 e çıkarılmış ve üyelerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulması sağlanmıştır.
Yine 4 yıl boyunca Odamızın kurumsal kimlik kazanması ve hizmet kalitesinin artırılmasına dönük yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde odamızın vizyon ve misyon tanımları yapılmış, 4 yıllık bir stratejik plan hazırlanmış, personel performans sitemi kurulmuş, yönetsel süreçlerimiz tanımlanmış ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimine profesyonel bir bakış açısı getirilmiştir. Yine üye odaklı çalışmalar için üye memnuniyetlerimiz her yıl ölçülerek Üye memnuniyetini artırıcı çalışmalar yürütülmektedir. Yaptığımız anketlerde 2009 yılı üye memnuniyeti % 84 iken 2012 yılında % 92 seviyesine gelmiştir. % 100 üye memnuniyeti hedefi ile bu hususta çalışmalarımız sürmektedir. Mali denetim ve danışmanlık için YMM, hukuksal hizmetler ve danışmanlık için Avukat ile kalite sisteminin geliştirilmesi için kalite danışmanı ile hizmet anlaşması yapılmış tüm bunların sonucunda odamıza ISO 9001 kalite hizmet belgesi alınması sağlanmış ve TOBB akreditasyon sistemine dâhil olunarak, odamız 5 yıldızlı hizmet verir konuma getirilmiştir. Odamız artık akredite bir odadır. Yani dünya standartlarında hizmet sunan bir ticaret ve sanayi odası konumundadır.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Eğitime çok önem veriyoruz. 4 yıl boyunca adeta bir eğitim kurumu gibi çalıştık, üyelerimizin kişisel gelişimlerini sağlamak üye işletmelerinizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve mevzuat değişikliklerinin üyelerimize aktarmak için bir takım eğitim, seminer, konferans ve mesleki eğitim çalışmaları yürüttük. 4 yıl boyunca 34 adet mesleki ve teknik eğitim; 22 kişisel gelişim eğitimi; 33 seminer düzenledik. Girişimciliği desteklemek için 6 tekrar girişimcilik eğitimlerimiz oldu ve bu eğitimlerimize 180 kişi katıldı. Bugün itibari ile 30 işletmemizin KOSGEB girişimcilik destekleri kapsamında iş hayatına atılmasına katkıda bulunduk. UMEM BECERİ 10 projesi kapsamında sanayi işletmelerimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitimler düzenledik. UMEM kapsamında düzenlediğimiz 16 mesleki eğitim kursu ile 251 kişinin mesleki eğitim almasını sağlayarak üye işletmelerimize kalifiye eleman yetiştirdik ve eğitime katılan kişilerin iş sahibi olmalarını sağladık UMEM ve girişimcilik kursları dışında düzenlediğimiz eğitim ve seminer organizasyonlarımızla yaklaşık 4000 kişiye ulaştık.
Üyelerimizin teknolojik yenilikleri takip etmeleri yurtiçi ve yurtdışı iş imkânlarını geliştirmeleri için ulusal ve uluslararası fuarlara ziyaret organizasyonları ve iş gezileri düzenledik. 4 yılda 17 yurtiçi 8 yurtdışı gezisi düzenlenmiş ve gezilerimize 750 kişinin katılımı sağlanmıştır.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurduğumuz KOSGEB temsilciliği ile üyelerimizin KOSGEB hizmetlerinden daha hızlı ve etkin bir şekilde faydalanmasını sağladık. 2012 yılı içerisinde KOSGEB genel desteklerinden Manisa merkez sonrasında en fazla faydalanan ilçe Turgutlu ilçesi olmuştur. 2012 yılında 109 firmamız 301.499,95 TL hibe desteği aldı. Yine girişimcilik kurslarımız ile 30 yeni işletmenin ilçemizde kurulmasına vesile olduk. TOBB’ un ramazan ve eğitim yardımları ile birlikte meclisimizden aldığımız bütçe ödenekleri doğrultusunda ilçemizdeki eğitim sağlık ve asayiş hizmetlerinin daha iyi ve kaliteli bir şekilde sunulması için gelen talepler ve her ay 30 üniversite öğrencisine burs vermek sureti ile 4 yılda 350.000 TL bir bütçeyi yardım ve bağışlar faslından kullanarak ilçemizin hizmetine aktardık. 2009 yılında 705. 727 TL olan gerçekleşen gelirimiz 2012 yılında 1.245.000 TL olarak gerçekleşmiştir gelirlerimiz 4 yılda % 80’lik bir artış göstermiştir. Bu artıştaki en önemli neden üye sayımızdaki artış ve hizmet hacmimizdeki artışın yanı sıra oda personelimizdeki artış ile birlikte proje kaynaklı gelirlerimizin ortaya çıkması ve takip sistemimizin gelişmesinden kaynaklanmıştır.
İlçemizdeki vatandaşlarımızın daha iyi daha hızlı hizmet almalarını sağlamak amacı ile SGK’ ya Odamız hizmet binasından ücretsiz yer tahsis edilmiştir. 112 Acil Servis hizmetlerinin ilçemizde daha hızlı ve etkin çalışması için 112 Acil servis istasyonun odamız hizmet binasında hizmet vermesi için ücretsiz yer tahsis ettik, tüm donanım ve mefruşatını hazırlayarak hizmet sunar hale getirdik. İŞKUR hizmetlerinden Turgutlu halkının faydalanabilmesi için İŞKUR irtibat bürosunu kurduk. Sonrasında gördük ki bu hizmetten faydalanan kişi çok fazla, bu sefer ilçe müdürlüğünün kurulması için çalışmalar yaptık. Ne mutludur ki 2013 yılı içerisinde İŞKUR Turgutlu ilçe müdürlüğü ilçemizde hizmet vermeye başlayacak, Metroloji istasyonunun ilçemize kurulması için çalışmalar yaptık ve başarılı olduk, araç muayene istasyonun ilçemize kazandırılması için Turgutlu şoförler ve otomobilciler odası ile çalışmalar yürütüyoruz.
Üyelerimizin bizlere iletilen bireysel mesleki sorunları veya genel mesleki sorunları ile ilgilendik çözüm önerilerini ilgili makamlara ilettik, ilçemiz sorunlarını ilgili Bakanlık ve TOBB nezdinde dile getirdik. Proje odaklı çalışmaya başladık. Zafer Kalkınma Ajansı ile Turgutlu’ya değer Projemiz kapsamında odamız hizmet binasındaki konferans salonumuzun faaliyete geçmesini sağladık. KOSGEB Desteği ile Turgutlu İhracat Potansiyelinin artırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı Projemiz ile 229.175 TL; KOSGEB projemiz ile 74.000 TL hibe desteği alacağız. Bu şekilde faaliyetlerimizi yürütürken oda bütçemizle yetinmedik, yeni kaynaklar elde etmiş olduk.
2011 yılından bu yana oda faaliyetlerimizi, üyelerimizi tanıtmak, üyelerimize güncel bilgileri aktarmak için Kasaba Ekonomi ismi ile dergi çıkarmaya başladık, dergimizin ismi için ve oda logomuzun marka başvurularını yaptık artık TUTSO kısaltması, odamızın logosu ve dergimizin ismi marka değeri kazanmış durumdadır.
Tüm bu hizmet ve çalışmaları 12.02.2009 Şubatında yaptığımız seçimlerden beri oluşan meclis ve yönetim kurulumuz ile yürütüyoruz. 12.02.2009 tarihinde yapılan seçimlerde 34 meclis üyesi olarak göreve başladık 9 meclis üyeliğimiz çeşitli nedenlerle değişti 2 meclis üyeliğimiz boşaldı. Merhum Hamza Tokgöz arkadaşımızı da rahmetle anarak bu çalışmalarda emeği geçen tüm meclis üyelerimize yönetim kurulu üyelerimize ve personelimize teşekkür etmek istiyorum.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin menfaatlerini korumak, mesleki gelişimlerini sağlamak ilçemizin ve ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak temel amacı ile yürüttüğümüz bu çalışmaların bir hizmet yarışı olduğunu düşünüyor, bu çalışmaların ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisini yenileyerek saygılar sunuyorum.” Nurullah ÇANKAYA
Yorumlar
Kalan Karakter: