Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı pek çok organı etkiliyor. Diyabet nedeniyle yaşam konforunu zorlayan göz hastalıklarına ilişkin Özel Denizli Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş, tedavi yöntemlerini anlattı. Diyabetin gözün bütün tabakalarını etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Güngör Akkuş, şeker hastalığının gözün ön tabakasından başlayarak kornea lensini ve veri tabakalarını etkilediğini belirti. Şeker hastalarında göz enfeksiyonlarının sık görüldüğünü vurgulayan Op. Dr. Akkuş, “Özellikle kuru gözde olur ve bu nedenle göz enfeksiyonlarına daha yatkın olurlar. Göz enfeksiyonun yatkın olmaları bizim cerrahiler de önemlidir. Göz cerrahilerinden sonra da bu hastaların mikrop kapma ihtimalleri daha fazladır. Şeker hastalarında katarak daha erken yaşlarda gelişir ama şeker hastalarının görmeyi en tehdit eden göze etkileyen kısmı retinadır. Şeker hastalığı bir mikro damar hastalığı ve retina damarlarını etkiler. Optik sinir beslenmesini, göz sinir beslenmelerine, retina damarında kanama ve retina damarında tıkanıklığa sebep olur. Şeker hastalarında kan şekerinin düzensiz olduğu zamanlarda gözün refraktif durumu dediğimiz gözlük numara değeri bile değişir. Dolayısıyla şekerin düzensiz olduğu zamanlarda genellikle gözlük değişimi yapılmaz” dedi.
“Göz anjiyosu ve göz tomografisi tedavi yöntemlerini kullanıyoruz”
Diyabetin tetiklediği göz hastalıklarının tedavisi yapılabiliyor
Diyabetin etkilediği organlar arasında yer alan gözün tedavi yöntemlerini anlatan anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş, “Muayenedeki sıklığını gözdeki durumuna, şekerin ne kadar süredir mevcut olduğuna, şekerin düzenli olup olmadığına, TIP1 diyabet olduğuna, hastanın yaşına göre birçok faktöre bağlı olarak tedavilerimize devam ediyoruz” dedi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: