Devlet Hastanesi 809 bin hastaya şifa dağıttı
Hastanede aylık ortalama 65 bin hastaya poliklinik hizmeti verilirken, 1600 hasta hastaneye yatış yaptı, aylık ortalama 1300 ameliyat gerçekleşti.
MANİSA ilinin en başarılı hastanelerinden olan 300 yataklı Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu, 10 Nisan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle hastanede düzenlediği kahvaltılı toplantıda zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin gününü kutladı.
Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu bu arada Turgutlu Devlet Hastanesi’nin 2015 yılındaki çalışmalarını değerlendirerek birlik ve beraberlik içinde, hastaneye gelen vatandaşların tedavilerini yaparak sağlığına kavuşturduklarını açıkladı.
Taşçıoğlu, 2 Temmuz 2012 yılında hizmete açılan 300 yataklı modern devlet hastanesinde 2015 yılı içinde polikliniklerde toplam 809 bin 984 hastanın bakıldığını, yıl içinde 16 bin 538 ameliyat, 1862 doğum yapıldığını, hastaneye yatan hasta sayısının 19 bin 318 olduğunu ve yoğun bakım servisinde yatan hasta sayısının 1999 olduğunu açıkladı.
Hastanenin görüntüleme bölümünde 98 bin 425 röntgen, 28 bin 5 MR, 36 bin 208 tomografi, 104 bin 416 ultrason, 1397 eforlu EKG çekiminin gerçekleştiğini belirten Taşçıoğlu, hastanede 73 uzman hekim, 21 pratisyen hekim, 200 hemşire, 55 ebe, 27 sağlık memru, 90 diğer sağlık memuru ile 57 idari ve teknik personelin görev yaptığını, hizmet alımı kapsamında 306 kişinin çalıştığını kaydetti.
Turgutlu Devlet Hastanesi’nde MR ve tomografi, renkli Doppler, ultrasonografi, patoloji laboratuarı, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarı, radyoloji, diyaliz servisi, evde bakım hizmetleri, endoskopi ve bronkoskopi hizmetleri, odyoloji birimi, sigara bıraktırma poliklinikleri, EEG-EMG, kemoterapi, mamografi, diyet polikliniği ve dijital görüntüleme sisteminin hizmetleri verilmekte olduğu açıklandı.
Hastanede her gün diyaliz biriminde 25-30 hastaya hizmet birimi, evde bakım birimi, dijital görüntüleme sistemi (CR), sigara bırakma poliklinikleri, obezite polikliniği, gebe okulu, çocuk bakım evi ve kreş, toplum ruh sağlığı merkezi, palyatif bakım merkezinin hizmetlerinin başarılı bir şekilde sürdüğü de belirtildi. Tuncel YILMAZ
Yorumlar
Kalan Karakter: