İzmir'de faaliyet gösteren bir hukuk bürosu'nun adı kullanılarak sahte e-Devlet sitesi kuran bir dolandırıcılık şebekesi, çok sayıda vatandaşı mağdur etti. Şebeke, "Tarafınıza açılmış dava dosyanızın işlem günüdür" içerikli kısa mesajlar göndererek, mağdurları yüksek meblağlar ödemeye zorladı.
Şebekenin Yöntemi ve Mağdurlar
Dolandırıcılar, vatandaşların cep telefonlarına kişisel bilgilerin de yer aldığı mesajlar gönderdikten sonra, arayan kişilere e-Devlet'e çok benzeyen sahte bir internet sitesi linki yolladı. Haklarında dava açıldığı endişesiyle paniğe kapılan vatandaşlar, sahte site üzerinden kişisel bilgilerini girerek 40-50 bin lira gibi meblağlar istenen ücretleri ödedi. Hatta "bugün öderseniz indirim olur" denilerek 10-17 bin liraya dosyanın kapatılacağı söylendi.
Avukat Ulu Suç Duyurusunda Bulundu
Sabah telefonunda yaklaşık 50-60 adet cevapsız arama olduğunu gören Avukat Yasin Ulu, geri dönüş yaptığında hukuk bürosunun adının kullanıldığını öğrendi. Ulu, kendisini arayan mağdurlara dolandırıldıklarını belirterek herhangi bir ödeme yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Gün boyu süren yoğun telefon trafiği nedeniyle yüzlerce görüşme yaptığını ve durumu tek tek anlattığını aktaran Ulu, kendilerinin de mağdur olduğunu belirterek şebeke hakkında gerekli suç duyurularını yaptıklarını ifade etti.
Resmi Tebligat Uyarısı
Avukat Yasin Ulu, vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu: "Hakkınızda bir dava, icra takibi ya da herhangi bir hukuki işlem varsa bu size mutlaka resmi yollarla tebliğ edilir; mesaj yoluyla tebligat yapılmaz. Bu tür mesajlara kesinlikle itibar etmeyin, gönderilen linklere tıklamayın ve mesajlarda yer alan telefon numaralarını aramayın".
Yorumlar
Kalan Karakter: