Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz hafta okul müdürü tarafından merdivenlerden itildiği iddia edilen otizmli öğrencinin okulda bulunan bir öğrenciyi darp ettiği iddia edildi. Darp edilen öğrencinin babası açıklamada bulundu.
Olay bugün Irlamaz Refik Pınar Ortaokulu’nda meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde okul müdürü tarafından merdivenden itildiği görüntüler ortaya çıkan otizmli öğrencinin okulda başka bir öğrenciyi darp ettiği iddia edildi. Konunun duyulması üzerinde veliler okul bahçesinde toplandı. İhbar üzerine okula Jandarma ekipleri de sevk edildi.
Milli Eğitim Müdürü Okula Geldi
Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Dinçer de okulda yaşanan olayı incelemek üzere Irlamaz Refik Pınar Ortaokulu’na gelerek velilerle görüştü.
Darp edilen öğrenci hastanede
Okulda otizmli öğrenci tarafından darp edilen öğrencinin babası tarafından hastaneye götürüldüğü iddia edildi.
“Raporumuzu alıp savcıya suç duyurusunda bulunacağız”
Darp edilen öğrenci Ö. Demirelli’nin babası Kadir Demirelli okul önünde olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Baba Demirelli açıklamasında;
"Benim çocuğum sekizinci sınıf LGS’ye hazırlanamıyor bunlar yüzünden. Darp edilen çocuk benim çocuğum şuanda da hastaneden onu bıraktım sizlere olayı anlatmaya geldim. Hiçbir şey olmadan sınıfa girip çocuğumu tekme tokat dövmüş. Öğretmenler de öğrencilerde müdahale etmeye korkuyor çünkü annesi hemen şikayetçi olduğu için…Gördünüz okul müdürümüz mağdur oldu. Mağdur olan oydu ama su anda ne yazık ki öğrencilerimizin başında değil. Biz bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Milli eğitim müdürümüzde burada ona da söyledik. Şimdi raporumuzu alıp savcıya suç duyurusunda da bulunacağız. Daha önce çok yaptık ama hiçbir şey olmadı. Umarım bundan sonra olur." ifadelerine yer verdi.
Okul Müdürü Tutuklanmıştı
Geçtiğimiz hafta Irlamaz Refik Pınar Ortaokulu Müdürü’nün otizmli öğrenciyi mervidenlerden ittiği görüntünün ortaya çıkması üzerine açığa alınan müdür tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: