‘Çiftçi Tarla Okulu’ Turgutlu’da eğitime başladı
BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesinde bir adım daha atıldı.


BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesinde bir adım daha atıldı.
Proje kapsamında Turgutlu İlçesinde “Çiftçi Tarla Okulu” açılış programı gerçekleştirildi. Açılışa; Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı, Dünya Gıda Örgütü Temsilcileri Ayşegül Selışık, Sheikh Ahaduzzaman, konu sorumlusu teknik personeller ile 25 kişiden oluşan kadın faydalanıcı grubu katıldı. Faydalanıcıların bireysel projeleri değerlendirilerek, uygun görülen projelere 2.500 dolar hibe ya da beş kişinin bir araya gelerek proje oluşturması ve uygun görülmesi halinde 12.500 dolarlık hibe verileceği belirtildi.
Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Çiftçi tarla okullarını açmaktaki amacımız, küçük toprak sahibi yerli üreticilerin, toprağa yasal erişimi olan hayvan yetiştiricileri ve balıkçıların, iklim dostu akıllı tarım ve iyi tarım uygulama bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, öğrendiklerini yaymalarıdır. Okullarımızda iklim dostu ve verimli yeni tarım teknolojileri konusunda eğitimler verilecek, tarımsal üretim ve hasat sonrası dönemler ile ilgili ortak bilgiler aktarılacaktır. İlimizde bu yıl 3 adet uygulamalı çiftçi okulu oluşturulacaktır. Çiftçilerimiz, Turgutlu İlçemizde “Domates ve Salçalık Biber Yetiştiriciliği”, Akhisar İlçemizde “Zeytin Yetiştiriciliği”, Salihli İlçemizde “Bağ Yetiştiriciliği” konularında uzman eğiticiler tarafından eğitimler alarak bilgi ve becerilerini geliştirileceklerdir. Mesleki eğitim ve uygulamalı çiftçi okulu faydalanıcıları yüz yüze görüşmelerle belirlenmiştir. Projenin mesleki eğitim ayağında, 6 mesleki eğitim grubunda 150 kişiye eğitimler verilecektir. Uygulamalı çiftçi okulu ayağında ise 75 faydalanıcı söz konusu projeden yararlanacaktır. Projenin bu ayağında faydalanıcılara iki yüz dolar değerinde ilaç, gübre, alet-ekipman gibi ayni yardım yapılacaktır. Programın tamamlanmasının ardından faydalanıcıların bireysel projeleri değerlendirilecek ve uygun görülen projelere 2.500 dolar hibe ya da beş kişinin bir araya gelerek proje oluşturması ve uygun görülmesi halinde 12.500 dolarlık hibe verilecektir. Turgutlu İlçemizde bizi bir adım öne taşıyan bir husus da çiftçi okulumuzdaki tüm faydalanıcılarımızın üreten, emekçi kadınlardan oluşmasıdır. İl Müdürlüğü olarak kadın elinin değdiği her şeyi değerli buluyor, çiftçi okulumuzun faydalanıcılara ve İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: