“CHP SALTANAT KAYIĞINA BİNMEZ!”
CHP Grup Başkanvekili Özel: "Bugün demokrasi treninden değil bir saltanat kayığından bahsediyoruz. MHP'nin tabanının değil, başkan ve birkaç yöneticisinin atladığı saltanat kayığına CHP olarak binmeyiz"
BAŞKANLIĞIN DANİSKASI
Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin MHP'ye ilettiği anayasa değişikliğine yönelik taslağı değerlendirdi.
"Bunun bir başkanlık değil cumhurbaşkanlığı sistemidir" demenin, vatandaşın, seçmenin aklıyla alay etme anlamına geldiğini savunan Özel, başkanlık değil, "başkanlığın daniskasının" önerildiğini ileri sürdü. Özel, anayasa hukukçularının buna, "patronlu hiper başkanlık sistemi" dediğini ifade etti.
YIKICI İRADE EGEMENLİĞİ HALKTAN ALIP SARAY’A VERMEK İSTİYOR!
Özel, Atatürk'ün egemenliği saraydan alıp, halka teslim ettiğini, onun da tecelli ettiği yerin TBMM olduğunu belirterek, "O kurucu iradeye karşı bu yıkıcı, bölücü irade, egemenliği halktan, halkın meclisten alıp tekrar saraya taşıyor. Bugün karşı karşıya kaldığımız durum Atatürk devrimine karşı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı devrim hamlesidir. Eğer bu başarılırsa sarayda bulunan, Atatürk'ün kendisi için kullanmadığı yetkiler, tekrar saraya taşınacaktır. Ülke, Meclis'e karşı sorumluluğu son derece sınırlı, halk idaresiyle seçilmişlerin değil, kavun, elma, armut gibi, şekline, kokusuna, ne olduğuna bakılarak seçilmişlerin yönettiği bir ülkeyle karşı karşıya olmak durumundayız." diye konuştu.
BUNUN ADI “R” TİPİ BAŞKANLIKTIR
Bu başkanlık sisteminin bir adım ilerisinin, Türkmen tipi başkanlık olacağını ileri süren Özel, tek farkın orada mülkiyetin de başkana ait olması olduğunu söyledi. Özel, bu başkanlık tipine, bugünkü cumhurbaşkanın adından hareketle "R" tipi başkanlık denilebileceğini savunarak, R'nin geri vitesin üzerindeki harf olduğuna dikkati çekti. Özel, bunun, geriye gidiş, saltanata, padişahlık sistemine dönüş, karşı devrim olduğunu öne sürdü. HABER MERKEZİ
Yorumlar 1
Kalan Karakter: