CHP İlçe Kongresi yapıldı, oy verme işlemi başladı
CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı Kongresinde oy verme işlemi başladı. 15.30'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek
328 Delegesi bulunan Turgutlu Cumhuriyet Halk Partisi, Turgutlu Kongresi bugün saat 12.30’da yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla, Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Kongreyi yönetecek Diva Kurulu Başkanlığı’na CHP Manisa Milletvekili Adayı olan Somalı Abdullah Saka, 2inci başkanlığa İrfan Huyutemiz, Divan Katipliklerine Ali Ünsal ve Ahmet Tunçkol seçildiler.
Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan kongrede verilen önerge sonrasında seçimlerin blok listeyle yapılması oy birliği ile Kabul edildi. CHP Turgutlu İlçe Teşkilatının çalışma ve hesap raporları Başkan Erk Kayabaş tarafından okundu ve delegelerin verdiği oylarla Kabul edildi. Kongrede CHP Genelbaşkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun yanı sıra milletvekilllerinin gönderdiği iyi dilek telgrafları okunarak alkışlandı.
Daha sonra konuşmaların yapıldığı kongrede CHP’den iki dönem milletvekilliği yapan Hasan Ören konuşmasında " Kongrenin CHP’nın yüzde 25’lik banttan çıkmasına yardımcı olmasını temenni ediyorum. Siyasette her mevkide görev yaptım, tüm sülaleme övgü bakımından yetecek kadar yani 10 yıl şerefli vekillik yaptık. Burada kimse konuşmuyor, genel kurulda konuşmalıyız. Konuşamazsak %25’ten kurtulamayız. Ya AKP’nin yüzde 49’unu eleştirip, kendi yüzde 25’imiz ile yetineceğiz. Birilerinin adamı olmadan siyaset yapmalıyız, bu kongreler oy oranlarını nasıl arttıracağızın konuşulacağı yerlerdir. Bunları buralarda yapmalıyız. Genel kurullar konuşmanın, tartışmanın yeridir ve parti geleceğine yön verir. Biz neden yüzde 49 alamıyoruz, bunları neden yapamıyoruz. Genel merkez kendini yenilemez, tüzüğü değiştirmez ise bu parti 2019’de yine iktidar olmayacağını görmeli. Biz yüzde 25 ile yetinmeyecek bir partiyiz, ne yapmalıyız. Kesin olarak halkın içinde olmalıyız" dedi.
Ören'nin konuşmasının ardından CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada,Mustafa Başgülşen, Lütfi Bıkmaz birer konuşma yaptı.Parti delegesi Lütfi Bıkmaz’ın konuşması sırasında CHP Turgutlu Gençlik Kolları üyeleri Bıkmaz’ın konuşmasını engellemek istediler, bunun üzerine Lütfi Bıkmaz konuşmasını yarıda bıraktı.
Daha sonra Turgutlu CHP İlçe Başkanlığı için aday olan Hasan Ayma yaptığı konuşmada :“ CHP’li her bireyin önceliği iktidar olmaktır ve benim yönetimiminde bu anlayışa sahip olduğu göstermek isterim. Arı kovanındaki arılar gibi çalışmalıyız, iktidarın yolu bundan yani çalışmaktan geçiyor. Siyaset insanları ikna etme sanatıdır ancak insanları ikna edebilecek kadrolarımız yok. 16 asil 16 yedek listemiz var ve toplamda 32 kişiyiz. 32 kişinin çalışmasını bekleyemezsiniz ancak kuracağımız komisyonlarla herkese görev vererek yani sorumluluk vererek birlikte çalışma ortamını oluşturacağız. Nitelikli üye kazandırma konusunda çalışmalarımız olacaktır.” dedi
Daha sonra söz alan Başkan Erk Kayabaş : "2019’da yerelde ve genelde CHP’yi iktidarın müjdesini veriyorum. Birilerinin adamı yada birilerinin vesayetinin altında değiliz. Eğer birinin adamı olacaksak Mustafa Kemal’in adamıyız. Rotamız emekçiler, kimsesizlerdir. Sendikalar, aydınlardır rotamız. Akıl verenlere değil, omuz verenlere ihtiyacımız var. CHP aile olmayı becermelidir. Diğer siyasi partilerle uğraşacağımıza enerjimizi kendi içimizde harcıyoruz. Ben Hasan arkadaşıma demokrasinin işlemesi adına gösterdiği hassasiyet noktasında teşekkür ediyorum. Biz rakip değiliz aynı yolda birlikteyiz, Cumhuriyet Halk Partisi her ne yaparsan yap iyi yapmanın ne olduğunu bilmek demektir." şeklinde konuştu
Başkan seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlatan konuşmalarnını tamamladıktan sonra . Kongreyi yöneten Abullah Saka Başkan adaylarıyla fotoğraf çekildi.Daha sonra adaylar listelerini kongreye katılanlara tanıttılar.
Daha sonra İlçe Seçim Kurlu tarafından düzenlenen seçime geçildi.
Saat 15.30’da oy verme işlemi resmen başladı, oy verme işlemi saat 17.00’a kadar devam edecek.
Başkan adaylarının listesi şu şekilde;
Erk Kayaş’ın listesi:
Bekir Başevirgen, Ali Hikmet Nasuhoğlu, Kemal Gülay, Sabri Toker,Barış Erbaş,Fırat Honaz,Mehmet Kayabaş,Oktay İlbey,Hakan Emin Hüseyni,Yakup Çilel,Mahir Aksoy,Semra Aksoy,Gülay Dönmez,Fatma Karagöz,Nuray Akay,Esin Çakmak
Hasan Ayma’nın Listesi:
Hanefi Adıyaman,Servet Akdeniz,Sabri Atlı,Aykut Bingöl,Yusuf Bozkurt,Naile Çaylak,Mahir Ek,Kamer Eraybat,Güneş Erhoş,Esin Küçükler,Cemal Tek,Fatma Öktem,Saniye Uslu,Şekip Uysal,Erman Zorludağ,Ramazan Zıraman
TUNCEL YILMAZ
DİKKAT Tüm Hakları saklıdır! Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf ve video görüntülerin ve sair dokümanların hakları Yedieylül Gazetecilik ve Matbacılık LTD.ŞTİ’ye aittir. Kaynak gösterilse dahi izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılabilecektir.
Yorumlar
Kalan Karakter: