CHP’den kadına şiddete tepki
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Turgutlu Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününe ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Kadın Kolları Başkanı Tosunoğlu, “Kadınların siyasete eşit ve güçlü bir şekilde katılımını destekleyecek mevzuat düzenlemeleri yapılmalıdır. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki varlığı destekleyici politikalar oluşturulmalı ve uygulanmalıdır.” dedi.
CHP Turgutlu Kadın Kolları, kadına şiddete karşı Turgutlu Belediyesi hizmet binası karşısındaki alanda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, CHP Şehir meclis üyesi Gülay Dönmez, ADD Başkanı Mehmet Halıcıoğlu, Rotary yöneticileri, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nadide Kurşova, İşçi Partisi Başkanı Murat Yıldırım, Yörükler Derneği Başkanı Ayşe Demir ve kadınlar katıldı. Erkekler de, basın açıklamasını pankartlarla takip etti.
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Zümbülcan Tosunoğlu yaptığı konuşmasında: “Ülkemizde kadın cinayetlerinin durmadığı, durdurulamadığı zamanlardan geçiyoruz. Dolayısıyla uzun yıllardır ülkemizde devam eden kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik mücadeleyi yükseltmeniz gereken günlerden geçiyoruz. Şiddetten öte artık bir kadın katliamının yaşadığı günlerden geçiyoruz. Her gün yasta, her gün isyandayız. Kaybettiğimiz tüm kadınları saygıyla anıyoruz. Biz kadınların hak ve özgürlüklerini daraltan, medeni yasaya ve laik hukuka kökten saldırı niteliğinde, iktidar gücüyle kadına yönelik şiddeti besleyen bir anlayış körüklenmektedir. CHP olarak mevcut iktidar politikalarının ve kurumsal işleyişin kadınları yalnız bıraktığı her alanda, kadınların yanındayız. Yerel yönetimlerdeki iktidarımızı kadınların eğitim ve iş yaşamına katılımı, kadın yoksulluğunun giderilmesi ve toplumsal hayatın sürdürülebilir kılınması için ürettiğimiz sosyal politikalar, kültür politikalar, vatandaşı güvende hissettirecek kent politikaları geliştirmek ve uygulamak için kullanıyoruz. Kadınların siyasete eşit ve güçlü bir şekilde katılımını destekleyecek mevzuat düzenlemeleri yapılmalıdır. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki varlığı destekleyici politikalar oluşturulmalı ve uygulanmalıdır. Anadolu'nun dört bir yanındaki, doğudaki, batıdaki, Trakya'daki tüm kadınları ayırım yapmaksızın birleştirme ve onlarla birlikte mücadele etme isteğinde olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Çare bizdedir.” şeklinde konuştu.
Eyleme katılanlar pankartları ile sloganlar atarak töreni tamamladılar. Tuncel YILMAZ