Çekirgelerle biyolojik mücadele başlatan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Salihli’nin Burhan Mahallesi’nde 450 keklik doğaya bırakıldı.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün finanse ettiği “Manisa’da Çekirge Zararına Karşı Biyolojik Mücadele Projesi” çerçevesinde Salihli’nin Burhan Mahallesi’nde 450 kınalı keklik doğaya salındı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın katkılarıyla, Burhan Mahallemiz yaylasında, yaban hayatının desteklenmesi ve çekirge gibi zararlılarla mücadeleye katkı vermesi için 450 adet kınalı keklik salımı gerçekleştirdik” dedi.
Burhan Mahallesi yaylasında kınalı keklikleri doğaya bırakan Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ise “Yaban hayatının desteklenmesi ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlayan keklikler, aynı zamanda doğada süneleri ve keneleri yemesinden dolayı zirai mücadeleye katkı sağlamaktadır. Ülkemizin önemli değerleri arasında yer alan yaban hayatını korumak hepimizin ortak görevidir” dedi.
Kınalı keklik salım törenine Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Yunus Bayram, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Bayil, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Yılmaz Usta, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, İlçe Jandarma Komutan Vekili Erdal Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Burhan Mahalle Muhtarı Yahya Akkol ile mahalle sakinleri katıldı.
Çekirge mücadelesinde 450 keklik doğaya salındı
Çekirgelerle biyolojik mücadele başlatan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Salihli’nin Burhan Mahallesi’nde 450 keklik doğaya bırakıldı.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: