Başkan Akın 2.dönemine başladı
31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda yeniden Turgutlu Belediye Başkanı seçilen Çetin Akın, ikinci bir 5 yıllık başkanlık dönemine başladı.
Akşam üstü saatlerinde Turgutlu Belediyesi'nin yeni meclis üyeleriyle birlikte mazbatalarını alan Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi hizmet binasına geçti. Akın'a, CHP Manisa Miletvekili Bekir Başevirgen, İlçe Başkanı Hasan Ayma, belediye meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.
Balkona çıkan Başkan Akın, burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.
Akın, burada yaptığı konuşmada: "Turgutlu'ya 5 yıl hizmet yapacak olmak çok ayrı bir gurur. Ben bu gururu taşımaktan, bu gururu sizlerin bana emanet etmesinden son derece memnunum ve hepinize saygılarımı, minnetlerimi sunuyorum. 2019 yılında bu balkona çıktığımda şöyle bir söz vermiştim, demiştim ki; 'Sizler bana güvendiniz, bir emanet verdiniz, ben bu emaneti sonuna kadar sahip çıkarak, o emanete ihanet etmeyerek tüyü bitmemiş yetiminin hakkını kimseye yedirmeyerek, yemeyerek 5 yıl hizmet yapacağım demiştim.' O gururla çıktım geçen hafta yapılan seçimlerde tekrar aday oldum. Turgutlu'ya zaten siyasi bir tarih yazmıştık. Meclis üyesi olmayan bir ilçede 2019'da seçim kazanarak bir tarih yazmıştık hep birlikte. Bir tarih daha yazdık, ikincisini Allah bize nasip etti bundan sonrada bir 5 yıl Turgutlu'yu Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı, sosyal demokrat bir belediye başkanı yönetecek.'' ifadelerini kullandı.