Avrupalı misafirler Turgutlu’da ‘Deneyap Atölyesi’ne hayran kaldı
Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezinde, Deneyap Atölyesindeki çalışmaları inceleyen Avrupalı misafirler, ülkelerinde böyle bir çalışmanın olmadığını, aynı projenin kendi ülkelerinde de yapılması için başvuracaklarını söylediler.
TURGUTLU İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi, Romanya, Slovakya, Estonya ve Portekizli ortaokul ögrencilerini ve eğitmenlerini ağırladı. Gençlik merkezi hakkında bilgi verilerek, Deneyap Atölyesindeki yapılan çalışmalar ve milli teknoloji hamlesi kapsamında neler yapıldığı paylaşıldı.
Merkez Müdürü İsmail Eksür, Avrupalı misafirlerine yaptığı açıklamada “Ülke ölçeğinde, topyekûn ve sürdürülebilir bir atılımın gerçekleştirilebilmesi için toplumun bütün katmanlarının bu hedef doğrultusunda motivasyon kazanması ve bilim-teknoloji üretiminde yetkinliğe sahip bir insan kaynağının oluşturulmasına bağlı, bu sebepten Deneyap Atölyemizde eğitim gören öğrencilerimiz, eğitmenlerimiz ve tüm bu iş için çalışanlar çok kıymetli.” dedi.
‘Verilen Eğitim ve içeriği Benzersiz ve Ücretsiz!’
Eksür, Deneyap Atölyesinde verilen eğitimin içeriği ile ilgili olarak “Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere iki yaş grubunda eğitimler bulunmaktadır. 36 aylık eğitim programına dahil olmaya hak kazanan öğrenciler “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri ve Mobil Uygulama”, “Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 10 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri alırlar. Bu süreç ilk 12 ay, ikinci 12 ay ve son 12 ay olarak toplamda 3 aşamadan oluşmaktadır.” dedi.
Tüm bu açıklamaları dikkatle dinleyen yabancı konukların ülkelerinde böyle bir çalışmanın olmadığı dile getirildi. Fakat aynı projenin kendi ülkelerinde de yapılması için başvuracaklarını söylediler. Misafirlerine Gençlik Merkezinde kendileri tarafından yapılan anı rozetleri hediye edildi ve toplu fotoğrafın ardından misafirler ülkelerine uğurlandılar.
Nurullah ÇANKAYA
Yorumlar
Kalan Karakter: