Her yıl Ağustos ayı ile Ocak ayı arasında başlayan av mevsimi, bu yılda bir ay önce başladı. Avcıların ve avcılığa merak saranların av konusunda dikkatli olmaları uzmanlarca uyarılırken, vatandaşların yasalara uygun bir şekilde avlanmaları ve olası bir kazaya mehil vermemeleri isteniyor.
Turgutlu’da Tüfek ve Av malzemeleri satışı yapan Abdullah Özdal yaptığı açıklamada “Ağustos ayı içerisinde başlayan av sezonu Ocak ayı sonuna kadar sürecek. Bu zamanda avlanma belgesi olan ve vergisini yatıranlar uygun bir şekilde avlanabilirler. Bizim isteğimiz vatandaşlarımız yasalara uygun şekilde avlanmaları, et içim avlanmaları, katliam yapmamaları. Son zamanlarda gazetelerde ve televizyonlarda hep duyduk. Domuz yerine arkadaşını vurdu diye. Bunlara çok dikkat etsinler. Son zamanlarda ışık avının yapıldığını duyduk, bunlar yasak olmakla birlikte avcılığın ruhuna aykırıdır. Ayrıca yeni başlayan balık avı sezonunda da vatandaşlarımızın vakit geçirmek yerine daha ciddi bir şekilde avlanmalarını istiyoruz. Hatta bir öncü eşliğinde bir tur düzenlenirse balık avcılığı daha iyi bir hal almış olur” dedi.
Özdal ayrıca Turgutlu’da tek silah tamiri ruhsatının kendisinde olduğunu belirterek “insanlarımız silahları bozulduğu zaman bir oto tamircisine gider gibi bu işi bilmeyenlere götürüyorlar. Turgutlu’da tek ruhsatlı silah tamircisi biziz. Bu konu çok önemli bir konu. Çünkü silahın yanlış tamiri kullanılmadığı zaman bile büyük hayati tehlike saçabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız çok duyarlı olsunlar” dedi. (Ali ÖZGÜZEL)
Yorumlar
Kalan Karakter: