Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz günlerde Arpalık mevkiinde bir sokak köpeği iple çiftlik evinin kapısına asılı şekilde bulunmuştu. TURHAKDER, sosyal medyadan yaptığı açıklamada köpeği öldürdüğü iddia edilen şüphelinin yakalandığını iddia etti.
Serbest Kalmış
TURHAKDER'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gelişmeler var. (şüpheli) Şahıs bulundu. İfadesi alınıp serbest bırakıldı. Yargı süreci devam ediyor. Temennimiz failin bu yargı süresinde gereken cezayı almasıdır. Yapılan incelemede köpeğin silahla kafasından vurulduğu tespit edilmiş, fail köpeği öldürüp asmış. Bu insanların aramızda elini kolunu sallayarak gezmesini istemiyoruz artık.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada: "Turgutlu Belediyesi’nde görevli veteriner hekim tarafından yaptırılan incelemelerde, hayvanın öldükten sonra kapıya asıldığının tespit edildiği, ayrıca yapılan araştırmalar neticesinde, olayın faili oldugu değerlendirilen S.Y. ve B.G. isimli şahısların toplamda 3 adres ve 1 araçlarında arama işlemlerinin yapıldığı, yapılan aramalar neticesinde, söz konusu hayvanın ölümü ile ilgili olabilecek herhangi bir delile ve bulguya rastlanmadığı, dosya kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, mevcut delil durumu göz önüne alinarak $şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan S.Y kolluktaki işlemlerin ardından serbest bırakıldığı, şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan B.G. ise gözaltına alındığı ve mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmesinin ardından yine mevcut delil durumu göz önüne alınarak adli kontrol talebiyle Turgutlu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildigi, Turgutlu Sulh Ceza Hakimliğince hakkında adli kontrol tedbirlerine hükmedildiği, bu haliyle soruşturma işlemleri devam etmektedir." sözlerine yer verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: