

SALİHLİ ilçesindeki paranın ilk basıldığı yer olan Sardes Antik Kenti'ndeki Artemis Tapınağı'nda 1. Salihli - Sart Para Kongresi'nin açılış Töreni yapıldı. Törenin sonunda Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve davetliler, tarihte ilk paranın basıldığı teknikle M.Ö. 600 yılının yazılı olduğu ve ön yüzünde Lidya Aslanı bulunan kendi paralarını bastı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin 30'uncu Kuruluş Yılı etkinlikleri ve Salihli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü kapsamında 'Lidya'dan Dijital Çağa: Para, Bankacılık ve Finans' ana temalı '1'inci Salihli - Sart Para Kongresi'nin açılışı için tören düzenlendi.
Tören paranın ilk basıldığı yer olan Manisa'nın Salihli İlçesi Sardes Antik Kenti'ndeki Artemis Tapınağı'nda yapıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Salihli Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen kongreye, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Vali Karadeniz'in açılış konuşmalarından sonra Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan gitar resitali konuklara keyifli dakikalar yaşattı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aigai Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin'in Sardes'in öneminde değindiği sunumundan ardından tören, kongrenin gerçekleşmesine katkı sunanlara plaket takdimi ile sona erdi.
Törenin sonunda Vali Karadeniz ve davetliler, tarihte ilk paranın basıldığı teknikle M.Ö. 600 yılının yazılı olduğu ve ön yüzünde Lidya Aslanı bulunan kendi paralarını bastı. (DHA)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: