Maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 2 hafta önce Eskişehir'den Ankara'ya yürüme kararı alan Doruk Madencilik işçilerinin, Kurtuluş Parkı'ndaki eylemleri 9. gününde uzlaşmanın ardından son buldu.
Uzlaşmanın ardından Kurtuluş Parkında açıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, "Biz işçi sınıfı olarak yürüyoruz, sizler de bizim elimiz, kolumuz oluyorsunuz, yanımıza destek veriyorsunuz. Destek vermediğiniz zaman hiçbir zaman kazanım olmuyor. Evet, biz 150 işçiyle eylem başlattık ama 86 milyonun bizim yanımızda olduğunu gördük. 86 milyonun içinde bu işçisi de olabilir, vekili de olabilir, çobanı da olabilir ama bu herkesin işçilerin yanında olduğunu, gözlerinin burada olduğunu, kulaklarının burada olduğunu gördük. Biz buradan tüm 86 milyona teşekkür ediyoruz. Katkı sağlayan tüm dostlara, halkımıza teşekkür ederiz" dedi.
Ankara’da madencilerin eylemi uzlaşmayla son buldu
Eskişehir'den Ankara'ya yürüyen Doruk Madencilik işçilerinin eylemi, 9. gününde uzlaşma sağlanmasının ardından son buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: