Okulun Türkçe öğretmeni Meryem Tek tarafından 5. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin yazımında sıkça hata yaptığı kelimeler renkli bir çalışmayla ele alındı. Millî Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim anlayışı olan Maarif Modeli kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler evlerinden getirdikleri sade renkli tişörtleri kendi seçtikleri boyalarla süsledi.
"Aman Yalnış(!) Yazma!" adı verilen etkinlikte öğrenciler, hem yazım yanlışlarını fark etti hem de sanatsal yönlerini ortaya koydu. Renk renk tişörtler boyayan öğrenciler, hazırladıkları tişörtleri gün boyunca okula giyerek geldiler, bazıları ise çalışmalarını okul panolarında sergilemeyi tercih etti.
Öğrenciler etkinlik boyunca hem keyifli vakit geçirdi hem de doğru yazım konusunda bilinç kazandı. Öğretmen Meryem Tek, bu tür etkinliklerin öğrenmeyi kalıcı hale getirdiğini ve öğrencilerin derse olan ilgisini artırdığını belirtti.
Şadi Turgutlu Ortaokulu’nun bu yaratıcı yaklaşımı, veliler ve okul yönetimi tarafından da takdirle karşılandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: