2024 Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu yurda döndü
İspanya'da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 12. ve son ayağının ilk yarışında ikinci olup puanını 493'e çıkararak 2. kez dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu İstanbul'a geldi.


İspanya'da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 12. ve son ayağının ilk yarışında ikinci olup puanını 493'e çıkararak 2. kez dünya şampiyonu olan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu İstanbul'a geldi.
Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, yeni takımı ROKiT BMW Motorrad ile yarıştığı ilk sezonunda ikinci Superbike şampiyonluğuna ulaştı. Puanını 493'e çıkararak 2. kez dünya şampiyonu olan Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'nın Malaga şehrinden kalkan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Pasaport ve valiz işlemlerinin ardından İstanbul Havalimanı VİP terminalinden çıkış yapan Razgatlıoğlu'nu motosiklet tutkunlarının yanı sıra ailesi ve sevenleri karşıladı. Razgatlıoğlu'nu karşılamaya gelen isimler arasında en çok dikkat çeken isim Türk motosiklet yarışçısı ve aynı zamanda 5 dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu oldu.

Toprak Razgatlıoğlu: "Sezonu şampiyonlukla tamamlamak çok mutluluk verici"

"Seneye de dünya şampiyonluğunu kazanmayı amaçlıyorum"

Razgatlıoğlu, sezonun kolay geçmediğini belirterek, "Sezon başında BMW ile anlaşmıştım. BMW hakkında çok iyi şeyler söylenmedi. Sezonun içinde 13 kere üst üste birincilikle yeni bir rekor kırdık. Kazanın ardından da büyük bir geri dönüş yaptık. Dünya şampiyonluğunu tekrardan kazandık. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Herkesin bu başarıda çok büyük emeği var. Federasyona, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Red Bull'a çok teşekkür ediyorum. Seneye de dünya şampiyonluğunu kazanmayı amaçlıyorum" diye konuştu.
Kenan Sofuoğlu: "Türkiye'nin Toprak'ı duymaması bizim için üzücüydü"

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu ise Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısını Türkiye'de duyurmak istediklerini vurgulayarak, "Kendisini dünya tanıyor. Türkiye'nin Toprak'ı duymaması bizim için üzücüydü. Rahmetli başkanımız Bekir Yunus Uçar'ı anmak istiyorum. Toprak'a çok büyük emekler vermişti. Bu şampiyonluğun planını birlikte yapmıştık. Şu anda elimizde dünyanın en değerli motosiklet yarışçısı var" şeklinde konuştu.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: