Yağmurda beklediler, Başkan Şirin’den rampa istediler
TURGUTLU Bedensel Engelliler Derneği bugün, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyareti sırasında, tekerlikle sandalyedeki engellilerin kooperatife girmekte zorluk çektiği görüldü.
Aşırı yağan yağmurun altından kooperatif binasına girmek için bekleyen engellilere gazetecilerde yardım ederek binaya girmeleri sağlandı. Artık bir çok binada engelli rampası olduğunu belirten engelli aileleri de bu konuda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’den destek istedi.
Engelli aileleri “Turgutlu’da bir çok binada artık engelli rampası mevcut. Esnaf Kefalet Kooperatif binası yıllar önce yapıldığı için burada engelli rampası mevcut değil. Bizlerde yakınlarımızı binaya sokarken zorluk çektik. Yağmur altında ıslanarak beklemek zorunda kaldık. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’den buraya bir engelli rampasını yapmasını istiyoruz. Esnaf Kefalet yönetim kurulu başkanı olan Hasan Hüseyin Coşkun, Turgutlu Bedensel Engelliler Derneğinin de yönetiminde. Bu vesileyle bizler buraya sıklıkla gelebiliriz. Bu konuda bizlere yardımcı olurlarsa seviniriz” dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ise “yıllardır görülmeyen bir sorun. Belki fark edildi ama yapılamadı. En kısa sürede gerekli görüşmeleri Turgutlu Belediyesi ile yapıp buraya engelli rampasını yaptırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.(Ali ÖZGÜZEL-Doğan ÇİZMECİ)
Yorumlar
Kalan Karakter: