CBÜ REKTÖR ADAYI PROF. DR. İLKER, "ÜNİVERSİTENİN 22 YILDA GELMESİ GEREKEN YER BURASI DEĞİL"
MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) rektör adayı, CBÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, üniversitenin 22 yılda gelmesi gereken yerin burası olmadığını belirtip, "Aynı yıl kurulan üniversitelerle mukayese yapıldığında, durum net olarak anlaşılmaktadır" dedi.
CBÜ'nün Ekim ayı sonunda yıpalacak rektörlük seçimleri öncesinde mevcut rektör Prof.Dr Mehmet Pakdemirli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi ve Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker adaylıklarını açıklayan isimler oldu. Rektörlük adaylarınran Prof .Dr. İlker, bugün Manisa Öğretmen evinde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. İlker'e açıklamasında, eşi Prof. Dr. Ayşe İlker, Prof. Dr. Yüksel Abalı, Prof.Dr. Serdar Tarhan ve Doç. Dr. Harun Çoban da destek verdi.
CBÜ'nün 22 yılda geldiği yerin, burası olmaması gerektiğini belirten rektör adayı Prof. Dr. İlker, "Aynı yıl kurulan üniversiteler ile mukayese yapıldığında, durum net olarak anlaşılmaktadır" dedi. CBÜ'yü bilimsel düşüncenin hakim olduğu bir üniversite haline getirmeyi planladığını belirten Prof. Dr. İlker, üniversitenin basit çıkar çatışmalarının yaşanmadığı, çalışılan, proje üretilen, personeline ve öğrencisine sahip çıkılan huzurlu bir kurum olması gerektiğini ifade etti. Öğretim üyelerine özellikle 'adil yönetim' vurgusu yapan Prof. Dr. İlker, makul istekleri ve projeleri olan herkese kapılarının açık olacağını, öğretim üyelerinden idare personeline kadar hiç kimsenin haksızlığa, ayrımcılığa uğramayacağını, huzurlu bir ortamda karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış çerçevesinde yeni bir üniversite yönetimi hedeflediğini belirtti.
Üniversitenin şehir ekonomisine katkı sağlaması ve sanayiyle işbirliği sağlanması konusuna da değinen Prof. Dr. İlker, "CBÜ algısı, layık olduğu önder konumda değildir. Adaletin tesis edilememesi yüzünden insanların yönetime karşı saygı ve güven duygusu kalmamıştır. Otorite kavramı yanlış anlaşılmış, sertlik ve baskıyla otoritenin kurulabileceği var sayılmıştır. Halbuki otorite, liyakatli ve ehil insan kaynaklarını doğru ve isabetli noktalara yerleştirerek, devletin kaynaklarının ve zamanın heba edilmemesini sağlamak üzere kurulan bir disiplin anlayışı olmalıdır. Böylece yanlış uygulamalar, insanları yıldırmış, küstürmüştür. Üniversitemizde fakülteler, bölümler hatta kişiler arasında normal bir diyalog ve insani ilişki kurulamamıştır" dedi.
"DEVASA REKTÖRLÜK BİNASI YERİNE İKİ FAKÜLTE KURULABİLİRDİ"
Üniversitenin fiziki gelişmesinin de yetersiz olduğuna işaret eden Prof.Dr. İlker, "Üniversitede çevreye gereken önem gösterilmemiş, basit tedbirler ve iş birliğiyle yapılabilecek ağaçlandırma ve düzenlemeler ihmal edilmiştir. Son zamanlarda fiziki anlamda bazı ilerlemeler kaydedilse de öncelikler konusu tartışmaya açıktır. Devasa, başkanlık sarayı gibi bir rektörlük binası yerine daha mütevazı bir projeyle, buraya harcanan kaynaklardan en az iki fakülte çıkacağı aşikardır. Atasözümüzdeki gibi 'Kervan yolda dizilir' anlayışı hep hakim olmuştur. Bu durum kaynak azlığının yanısıra, planlama sorununun da olduğunun göstergesidir. Açılan her yeni bölüm veya birim altyapısı tamamlanmadığından, kıt imkanların zorlayıcı tadı bir müddet yaşamakta, aynı kısır döngü sürekli tekrarlanmaktadır" diye konuştu.
"BEYIN GÖÇÜ YAŞINIYOR"
CBÜ'de beyin göçü de yaşandığını belirten Prof. Dr. İlker, şunları söyledi:
"Üniversitemizde özellikle tıp, iktisat ve fen edebiyat fakültelerinde ciddi bir beyin göçü yaşanmaktadır. Nitelikli elemanlar, maalesef yönetimin tavrı, heyecanın yitirilmesi ve kadir bilmezlik yüzünden üniversitemizden ayrılmış ve ayrılmaya devam etmektedirler. Çeşitli yönetim uygulamaları ve eleman alımlarında, liyakattan çok başka kriterler ve biat etme etkili olmuştur. Bütün bunların ışığında, başta öğrenciler, öğretim elemanları ve memurlarda olmak üzere genel bir mutsuzluk ve memnuniyetsizlik olduğu bütün geri dönüşlerde gözlemlenmektedir." dha
Yorumlar
Kalan Karakter: