Turdak, 30 Ağustos'ta Dumlupınar Şehitlerini yerinde andı
TURGUTLU'nun köklü Dağcılık kulübü Turdak sporcuları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı aynı gün Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın en şiddetli yapıldığı yer olan Dumlupınar, Çalköy – Aslıhanlar – Allıören’deki savaş alanları ve şehitliklerini bizzat yürüyerek ziyaret kutladı.


TURGUTLU'nun köklü Dağcılık kulübü Turdak sporcuları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı aynı gün Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın en şiddetli yapıldığı yer olan Dumlupınar, Çalköy – Aslıhanlar – Allıören’deki savaş alanları ve şehitliklerini bizzat yürüyerek ziyaret kutladı.
Etkinliği katılımı organize eden Turdak Kulübü Başkanı Celalettin Ölgün; yaşananları gazetemize anlattı:
“Bu gün çok anlamlı bir etkinliğe katıldık. Bundan 98 yıl önce yurdumuzu işgal, halkımızı esir eden Yunana karşı son darbenin vurulduğu binlerce şehit kanının aktığı Dumlupınar çevresinde idik. Şehitlerimizin ayak izlerine basma gururunu yaşadık. Turdak Kulübü olarak; “İnebolu- Kastamonu İstiklal Yolu – Samsun Havza Ata Tolu- Afyon, Şuhut’ttan Kocatepe ye Zafer yolu—Dumlupınr, Çalköy, Büyükaslıhanlar, Dumlupınar Şehitlerin Yolu gibi Kurtuluş Savaşımızla ilgili anlamlı etkinliklere katılmayı ulusal bir görev kabul ediyoruz. Zafer Yolu'na 10, Atayolu'na 5, İstiklal Yolu'na 6 kez katıldık. Dumlupınar Şehitleri Yolu etkinliğine ikinci kez katıldık. 1-13 Eylül'de de Polatlı, Sakarya Türk'ün Diriliş Yolu Etkinliğine de katılacağız.
Kurtuluş Savaşını kazanmamızda 22 Ağustos - 13 Eylül Polatlı, Sakarya Savaşı, 26 Ağustos Afyon, Kocatepe Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebeleri önemli kilit taşlarıdır.
Bu savaşları kazanmakla yüzlerce yıldır kaybettiğimiz Savaşlarla küçülen Türk Yurdu düşmanlarına “dur artık” diyebilmiş 09 Eylül'de düşman İzmir'de denize dökülerek Kurtuluş Savaşını kazanabilmişiz."
Bu tür Etkinliklere her yıl katılarak Kurtuluş Savaşımızın öyle kolay kazanılmadığını katılımcılarımıza bizzat yerinde göstermek, Şehitlerimizi ziyaret etmektir.
Bu Etkinliklerimize katılmamızda yardımlarını esirgemeyen Turgutlu Belediyemize ve diğer Yurtsever destekçilerimize teşekkürler ediyoruz.”.
Haber Merkezi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: