Osmanlıca tweet’e Osmanlıca cevap…
Hicran Karahan, Akif Ulutaş
İZMİR(Ege Ajans)- Antalya’da on dokuzuncusu düzenlenen Milli Eğitim Şurası’nda alınan Osmanlıca’nın ders olarak okutulması kararı kamuoyunda tartışmalara ve çeşitli esprilere yol açtı. Ünlü komedyen Cem Yılmaz ağabeyine Osmanlıca bir tweet attı. Ağabeyi de Cem Yılmaz’a Osmanlıca cevap verdi.
Yılmaz ağabeyinin doğum gününü “Kıymetli abim Can hocanın 46. Sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu günde kendisine nice yıllar diliyorum. Abilerin abisi” iletisiyle kutladı. Yılmaz’ın ağabeyi Can Yılmaz da şakayı devam ettirerek “Şeker-güzâr biraderim, malumatım oldu ki sene-i tevellüd tebrikiniz olmuş. Ahde vefâ ile beni ziyadesiyle memnun ve bahtiyar ettin” yanıtını verdi.
OSMANLICA NEDİR?
Murat Bardakçı bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Osmanlıca’nın Türkçe’den farklı bir dil olmadığını, siyasi nedenlerle dile hanedanın adı verildiğini belirtti. Bardakçı böylesine bir durumun Türkiye dışında yaşanmadığını ifade etti.(HK/AU/OK)
Yorumlar 1
Kalan Karakter: