MANİSA'NIN KIRSALINDA EKONOMİ ÇEŞİTLENDİRİLECEK
MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, il genelinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, kırsal kalkınma çalışmaları yapmak ve doğal kaynakların korunarak kullanılması amacıyla çalışma başlattı.
Manisa'da kırsal alanların korunarak tarımsal üretime katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı, 17 ilçe belediyesi ile birlikte potansiyeli olan köylerin belirlenerek ekonominin çeşitlendirileceğini dile getirdi. Köy genelinde kırsal turizmi geliştirerek çiftçilere alternatif gelir kaynakları yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Zurnacı, çiftlik turizmini geliştirmek için örnek çalışmalar yapacaklarını söyledi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın kurulmasıyla beraber, il genelinde çalışmalara hemen başladıklarını ifade eden Başkan Zurnacı, "Kırsal alanları tarımsal kalkınmadan daha fazlasını ifade eden ekonomik bir bütün olarak kabul ediyoruz. Kırsalın sadece tarım nüfusunu barındıran bölgeler olmadığı, aynı zamanda sosyal, çevresel, kültürel ve doğal kaynakları barındıran değerler kümelerini birbirleriyle entegre ederek, bütüncül yaklaşım metoduyla değerlendireceğiz. Mahalli seçimlerden sonra 6 ilçemizdeki 13 mahallede proje çalışmaları yapmak üzere, Turgutlu İlçesi Sivrice Mahallesi, Salihli İlçesi İğdecik, Taytan ve Poyrazdamları, Sarıgöl İlçesi Avşar ve Çavuşlar Mahallesi, Yunusemre İlçesi Ortaköy ve Türkmen Mahalleleri, Gördes İlçesi, Beğel, Oğulduruk ve Malkoca Mahalleleri, Alaşehir İlçesi, Girelli ve Azıtepe Mahallerinde incelemelerde bulunduk. Muhtarlıklar ve sulama kooperatifi başkanlarıyla görüştük. Buralarda, küçük ölçekli gölet ve kapalı sistem damlama sulama projeleri hazırladık. İhale hazırlıklarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra, Kula İlçesi Emre Mahallesi, Akhisar İlçesi'nde Selçikli Mahallesiyle, Salihli İlçesi, Tekelioğlu Mahallesi'nde kırsal turizm etüd çalışmaları yapıldı" dedi.
PAZARLAMA İMKANLARI GELİŞTİRİLECEK
Tarımsal ve hayvansal ürünlerin verimini ve katma değerini artıracak tesislerin kurulmasını teşvik edecek çalışmalar içerisinde de olacaklarını belirten Zurnacı, "Özellikle, sultani kuru üzümün ve yaş üzümün markalaşması, tanıtımının sağlanması, ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve pazarlama imkanlarının güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi olarak il sınırlarımız içerisinde kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla, yerel potansiyel ve kaynakların değerlendirilmesini, doğal ve kültürel varlıkların korunmasını esas alarak, kırsal toplumun iş ve yaşam koşullarının kentsel alanlarla uyumlu olarak geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınması için projeler üreteceğiz" diye konuştu.HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: