Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yeniel'in yürütücülüğünü yaptığı "Evde Uzaktan İzlenebilir Transkutanöz Posterior Tibial Nöromodülasyon Sistemi İle Aşırı Aktif Mesane Tedavisi" başlıklı proje TÜSEB-Akıllı Takip Tedavi Çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Proje kapsamında, idrar kaçırma tedavisinde giyilebilir teknoloji ile uzaktan izlenebilen ev tedavi sistemi geliştirilecek.
Prof. Dr. Özgür Yeniel'i makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ege Üniversitesi akademisyenlerimiz son dönemde yerli ve milli imkanlarla pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan sistemler geliştiriyorlar. Araştırma geliştirme ve inavosyona dayalı yenilikçi projelerle ülkemiz bilimine ve teknolojisine katkı sağlıyorlar. TÜSEB-Akıllı Takip Tedavi Çağrısı kapsamında yürütücülüğünü Prof. Dr. Özgür Yeniel'in üstendiği projede bu çalışmalarımızdan birisi olarak literatürde yerini aldı. 'Türkiye Yüzyılı' idealini gerçeğe dönüştürmek için yılmadan yorulmadan çalışarak, akıl ve alın teri akıtan bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Proje ile ilgili bilgi veren EÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yeniel ise "Aşırı aktif mesane oldukça sık görülen ve hayat kalitesini bozan kronik bir hastalıktır. Tedavisinde karşılaşılan en önemli sorun devamlılıktır. Uzaktan izlenebilen, evde uygulanan bir tedavi yöntemi ülkemizde yoktur, dünyada da bir iki örnek bilinmektedir ve bu yıl markete sunulacaktır. Dolayısı ile TÜSEB tarafından sağlanan bu vizyoner destek ile ülkemizin rekabet gücüne katkı yapacak önemli bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza destekleri için teşekkür ederiz" diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: